Notícies dels Nanos Nous de Tarragona

L'Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona us desitja unes molt bones festes de Nadal i Feliç Any Nou 2018!!!


El passat divendres dia 2 de desembre de 2016, és va aprovar, per l'Assemblea General Ordinària de l'any 2016, la nova Junta Directiva de l'Entitat composada pels següents membres:

Jaume Sàez Millán - President

Jaume Huguet Font - Vice-president

Jordi Espigó Sàez - Secretari

Tomàs Sánchez Sánchez - Tresorer

Jose Herrera Corbella - Cap de Colla

Montserrat Rodriguez Lamata - Vocal

Jose Javier Navarro Rodriguez - Vocal

Joaquin Nolla Solé - Vocal

Julian Francisco Ramos Moreno - Vocal

 


La postal de les Festes de Santa Tecla 2015, la que fa número 26, enguany està dedicada als Nanos Nous de Tarragona, es repartirà el dia 14 de setembre a les 19 hores, a la sala d’actes i rotonda de l’Ajuntament durant La Crida.


Els Nanos dels Xiquets, que enguany fan 25 anys, començen activitat per Santa Tecla, el dilluns 14 de setembre a l'iniciativa per arribar les Festes a tothom, a les 10 del matí al Hospital Joan XXIII, a les 11 hores al SocioSanitari Francolí i a les 12 hores al SocioSanitari Llevant.


Santa Tecla a les Escoles 2015 amb els Nanos Nous: la parella dels Nanos Xiquets volen commemorar els seus 25 anys anant a les Escoles: Bonavista (15/09/2015 a les 09:00 hores) i Tarragona (16/09/2015 a les 09:00 hores).


Sortida dels Nanos Nous Petits el dia 18 de setembre a les 19 hores a la Rambla Nova organitzat per Òmnium Cultural del Tarragonès: "Conèixes bé el Seguici?".


Els Nanos dels Xiquets Petits participaran el dissabte 19 de setembre al matí a la Marató de Donació de Sang al Teatre Tarragona (Rambla Nova).

Sortida dels Nanos Nous Petits el dia 19 de setembre a les 18 hores des de la Plaça de la Fonta la Cercavila de la Santa Tecla Petita 2015.


El passat 29 d'agost de 2015, els Nanos Nous de Tarragona, vam participaran a la Cercavila de la Festa Major de Manresa, juntament amb els Gegants i Nans de Manresa.


Aquest any 2015 és l'any dels 25 anys dels Nanos dels Xiquets de Tarragona.


Galeria de diferents actes dels 50 anys dels Nanos Pescadors durant l'any 2014.


Un dels actes més importants dels 50 anys dels Nanos Pescadors va ser la 32a. Mostra de Folklore Viu: Mostra de Nanos, Capgrossos, Cabuts i Esparriots, Va ser tot un èxit de participació al carrer i també pel nivell de les colles vingudes dels Països Catalans, uns per què mai surten de les seves localitats, altres per la seva antiguitat i altres per la seva originalitat o per què representen una zona on sol ballen aquell grup i el fet de quedins dels actes de Santa Tecla 2014 amb la participació de més de 100 Nanos.

Van participar-hi: Nanos Vells de Tarragona, Nans de Mataró, Família Cap de Llúpia de Vic, Nans de Castellterçol, Nanos de Vinaròs, Nanos de Montblanc, Nans i Capgrossos de L'Arboç, Nans del Barri del Mercat de Cardona, Nanos del Col·legi de les Dominiques de Tarragona, Nanos de Reus, Nans de Manresa, Capgrossos de Vilafranca del Penedès, Cabuts del Corpus de València - Grup de Danses Sant Roc - de Paiporta i Nanos Nous de Tarragona.

Cartell 32a. Mostra de Folklore Viu 20 de setembre de 2014.

Quatríptic (exterior) de la 32a Mostra de Folklore Viu 2014

Quatríptic (interior) de la 32a Mostra de Folklore Viu 2014

Galeria de fotos del Diari Nacio Digital respecte la 32a Mostra de Folklore Viu.

Galeria de fotos de Lourdes Gasol respecte la 32a Mostra de Folklore Viu.


Si voleu saber sobre els Nanos Nous Petits de Tarragona, tenim un apartat a la nostra web per saber sobre ells.


Agenda pels 50 anys dels Nanos Pescadors de cara a Santa Tecla 2014:

• Presentacions dels Nanos Nous Petits de Tarragona:

- Dilluns 15 de setembre de 2014 a les 18:30 hores al Museu del Port de Tarragona hi haurà la presentació dels Nanos Pescadors Petits de Tarragona. Col·laboren: Port de Tarragona, Repsol i Diputació de Tarragona.

- Dimarts 16 de setembre de 2014 a les 18:30 hores al Palau de la Diputació de Tarragona hi haurà la presentació dels Nanos dels Xiquets Petits de Tarragona. Col·laboren: Diputació de Tarragona, Repsol i Port de Tarragona.

- Dimecres 17 de setembre de 2014 a les 18:30 hores als Jardins del Teatre Metropol hi haurà la presentació dels Nanos del Nàstic Petits de Tarragona. Col·laboren: Repsol, Diputació de Tarragona i Port de Tarragona.

• Santa Tecla Petita:

- Divendres 19 de setembre de 2014 a les 19 hores a la Plaça de la Font hi haurà la primera sortida dins del seguici de Santa Tecla Petita dels nostres Nanos Nous Petits de Tarragona acompanyats i apadrinats pels Nanos Petits de Reus.

• 32a. Mostra de Folklore Viu. Mostra de Nanos, Capgrossos, Cabuts i Esparriots:

- Dissabte 20 de setembre de 2014 a les 17:30 hores Exposició dels Nanos participants en la Rambla Nova (tram Font del Centenari - Despullats).

- Dissabte 20 de setembre 2014 a les 18:00 hores. Arrancada dels Nanos participants i la Cercavila fins a la Plaça de les Cols.

- Dissabte 20 de setembre de 2014 a les 18:45 hores aproximadament. Ball de lluïment de cada grup participant de forma individual a la Plaça de les Cols.

Participaran els grups: Nanos Vells de Tarragona, Nans de Mataró, Familia Cap de Llúpia de Vic, Nans de Castellterçol, Nanos de Vinaròs, Nanos de Montblanc, Nans i Capgrossos de L'Arboç, Nans del Barri del Mercat de Cardona, Nanos Nous de Les Dominiques de Tarragona, Nanos de Reus, Nans de Manresa, Capgrossos de Vilafranca del Penedés, Dansa dels Nanos del Corpus de Valencia ballada pel Grup de Danses Sant Roc de Paiporta i Nanos Nous de Tarragona.

Organitza: Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona.

Patrocinen: Ajuntament de Tarragona, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona, Port de Tarragona, Dow i Repsol.

Col·laboren: Confraria de Pescadors de Tarragona, Peix Blau D.O. Tarragona i Fundació Dominiques de l'Ensenyament - Sant Domènec de Guzman de Tarragona.


Els Nanos Nous Petits, Projecte guanyador del T-6000 d'enguany.

• La Comissió Tècnica del “Projecte T-6000” de Repsol ha decidit concedir els 7.000 € de dotació econòmica del premi al Projecte dels Nanos Nous Petits de Tarragona.

• L’Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona és la
promotora de la nova incorporació al seguici petit.


El passat 16 de juliol els Nanos Pescadors, Jaume de Castellano i Toneta del Pagès vam participar a la Professó de la Verge del CArme al Serrallo en commemoració dels 50 anys dels mateixos Nanos Pescadors. En Jaume i la Toneta vam anar a la Professó Marítima a la barca "Pepet Guerrero" i un cop a terra, van participar a la Professó pels carrers dels barri del Serrallo.


Pots aconseguir els retallables dels Nanos Pescadors, dels del Nàstic i dels Xiquets.

Preu de 3 euros la unitat i 5 euros la parella.

Punts de Venda:

Patronat Municipal de Turisme . Major, 39 (Durant tot l'any).

Estand de les Festes de Santa Tecla (Teatre Tarragona. Sol per les les Festes de Santa Tecla).


Diada de Sant Pere al Serrallo. Els Nanos Pescadors dins dels seus 50 anys, vam participar a la Festivitat del patró dels Pescadors Sant Pere. Al migdia després de l'Ofici a l'Església de Sant Pere i sota la pérgola de la Confraria de Pescadors amb la presentació dels retallables dels Nanos Pescadors dissenyats per Servirepro i Enrique Santiago i editats per la nostra entitat. Vam participar d'aquest acte els menuts timbalers de la Confraria de Pescadors i també el President de la mateixa Confaria Sr. Esteve Ortiz i el President del Port de Tarragona Sr. Josep Andreu. A la mateixa tarda els Nanos Pescadors Jaume de Castellano i Toneta del Pagès vam participar en la Professó de Sant Pere pels carrers dels Serrallo.


Els Nanos Nous de Tarragona van participar el passat dissabte 28 de juny a la XXIV Trobada de Gegants i Nanos de Vinaròs en commemoració dels seus 70è Aniversari dels Gegants i Nanos Vells de Vinaròs, i que va ser a intercanvi per tal de que els Nanos de Vinaròs participin a la 32a. Mostra de Folklore Viu dins dels actes de Santa Tecla 2014, concretament el dissabte 20 de setembre de 2014 a la tarda.


Artícle del Diari de Tarragona del 25/01/2014 a la secció "Maireta i seitó" de Jordi Bertran amb el títol: "La cigonya va portar els Nanos pescadors".


Presentació el passat 16/12/2013 al Diari de Tarragona del Logotip dels 50è Aniversari dels Nanos Nous de Tarragona que és obra de l'associat Jordi Espigó Sàez.


Participació de boda del passat 21 de setembre de 2013 de la nostra associada i portant Ma. Elena Martí on surt a l'interior el nano Xiquet. Felicitats Ma. Elena i Christian!!!


Resum de fotos de la primera participació a la Marató de Donació de Sang que va tindré lloc el passat dissabte 14 de setembre de 2013 on vam ser convidats a participar-hi a l'acte oficial amb la parella dels Nanos dels Xiquets.


Resum de fotos del primer dia de Santa Tecla a les Escoles 2013 amb la participació de la parella dels Nanos Nous: els Nanos dels Xiquets de Tarragona. Va tindré lloc el passat dijous 12 de setembre al Col·legi de Sant Domènec de Guzmán "Dominiques.


Resum de fotos a la participació al XXVIè Aplec Internacional organitzat per Adifolk que va tindré lloc a la ciutat italiana de Verona els passats 2 i 3 d'agost de 2013.


A partir de dimarts 13 d'agost podeu adquirir els vostres retallables dels Nanos Xiquets a 3 euros l'unitat i com oferta enguany, la parella de Nanos dels Xiquets al preu de 5 euros.

Els podreu adquirir durant les festes de Sant Magí a:

Servirepro .- Carrer Pare Palau, 10 baixos
Llibreria La Capona .- Carrer Gasòmetre, 41 - 43
El Negrito i La Negrita .- Carrer Governador González, 28

Els podreu adquirir durant a més a més a les festes de SAnta Tecla a:

Estand de les Festes del Teatre Tarragona - Rambla Nova, 11

Estand de les Festes del Mercat Central - Plaça Corsini,s/n

Diari de Tarragona del dia 21 d'agost de 2013. Foto de: Pere FerréPortada del Diari Més Tarragona del dia 13 d'agost de 2013. Foto de: Cristina AguileraPàgina 5 del Diari Més Tarragona del dia 13 d'agost de 2013. Foto de: Cristina AguileraNOTA DE PREMSA DE LA PARTICIPACIÓ A VERONA DELS NANOS NOUS DE TARRAGONA

Els Nanos Nous de Tarragona actuaran a la ciutat italiana de Verona.

L'Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona ha estat convidada a participar amb els sis Nanos Nous de la nostra ciutat, dins dels actes del XXVIè Aplec Internacional que organitza l'Associació Adifolk. L'Aplec tindrà lloc els dies 2 i 3 d'agost de 2013 a la ciutat italiana de Verona.

Ells seran uns dels protagonistes de l'acte inicial "Crida de l'Aplec" a la Piazza dei Signori.

El dissabte participaran en la cercavila pels carrers del centre històric de Verona i també a la Mostra conjunta dels elements del nostre país que prenen part a l'Aplec.

Hi participaran juntament amb més de 20 grups que arribaran a Verona de diversos llocs de Catalunya.

Cal destacar que serà la primera vegada que els Nanos Nous de la ciutat realitzen una sortida a l'estranger.

Els Nanos Pescadors, els Nanos del Nàstic i els Nanos dels Xiquets, aniran en representació de la ciutat de Tarragona, donant a conèixer la cultura popular i tradicional catalana a terres italianes, en especial del nostre seguici popular, imatgeria indispensable a les Festes de Sant Magí i Santa Tecla.

Aquest viatge serà possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Tarragona, Repsol i Parc Central.

Tot aprofitant aquest esdeveniment i gràcies al mecenatge de Ferreteria Martí Grau S.A. s'ha portat a terme la restauració a fons dels 6 Nanos Nous als tallers de l'escultor Manel Llaurador Fortuny.

Cal destacar que el pròxim any 2014, la parella dels Nanos Pescadors del Serrallo, celebren els 50 anys del seu bateig a la plaça de braus de Tarragona el dia 13 de setembre de 1964.

L'Associació està treballant per commemorar aquesta efemèride amb un programa especial d'actes.

Una bona part d'aquests, serà al llarg de les Festes de Santa Tecla de l'any vinent.

Tarragona, a 19 de juliol de 2013.

Dibuix especial pel viatge dels Nanos Nous a Verona del dibuixant Enrique Santiago, del que es té previst fer una samarreta commemorativa.A partir del dia 11 de setembre, també podras comprar els retallables dels Nanos del Nàstic, a l'Estand de les Festes de Santa Tecla al vestíbul del Teatre Tarragona (Rambla Nova, 19).


A partir del dia 1 de setembre, també pots comprar els retallables dels Nanos del Nàstic, a l'Estand de les Festes de Santa Tecla del Mercat Central de Tarragona (Plaça Corsini, s/n) gràcies a l'Associació de Venedors del Mercat Central de Tarragona.


A partir del dimarts dia 7 d'agost

A la venda els retallables dels Nanos del Nàstic. Han estat editats per l'Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona i dissenyats per Enrique Santiago.

El preu és de 3 euros de cada retallable i els podreu aconseguir a les botigues següents:

SERVIREPRO - C./ Pare Palau, 10, Baixos
QUIOSC PAPERERIA TRAMA - C./ Major, 33
LLIBRERIA LA CAPONA - C./ Gasòmetre, 41-43
EL NEGRITO I LA NEGRITA - C./Governador Gonzàlez, 28
LLIBERIA NÀUTICA CAL MATIAS - C./ Trafalgar, 37 (El Serrallo)


Els Nanos del Nàstic veuen la llum en la seva versió retallable per Sant Magí i Santa Tecla d'enguany. Han estat editats per l'Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona i dissenyats per Enrique Santiago.

Ahir, dimecres, 1 d'agost de 2012 va tindré lloc la presentació a les oficines del Club Gimnàstic, on el President del Club Gimnàstic de Tarragona Sr. Josep Maria Andreu Prats ens va rebre per fer la presentació dels retallables dels Nanos del Nàstic de mans dels membres de la nostra Junta Directiva el President Sr. Jaume Sàez, el Secretari Sr. Jordi Espigó i el Vocal Sr. Jaume Huguet.

S'ha començat aquesta col·lecció de retallables aquest any 2012 amb els Nanos del Nàstic, el 2013 seguiria la col·lecció amb els Nanos dels Xiquets i el 2014 coincidint amb els 50 anys de la seva primera sortida sortirien els Nanos dels Pescadors del Serrallo.

A les fotos d'esquerra a dreta: Sr. Jordi Espigó (Secretari de l'Associació), Sr. Jaume Huguet (Vocal de l'Associació), Sr. Josep Maria Andreu Prats (President del Club Gimnàstic i President de la SAE) i Sr. Jaume Sàez (President de l'Associació).
Ja podeu veure un petit resum de fotos de Santa Tecla 2011, amb fotos dels nostres associats.


Ja podeu veure un petit resum de fotos de Santa Magí 2011, amb fotos dels nostres associats.

Ja podeu veure un resum dels actes dels 125 anys del Club Gimnàstic de Tarragona, que es van fer durant l'any 2011, i on la nostra associació va participar tot coincidint amb els 25 anys dels nanos del Nàstic, en Mingo i la Rosona.(30/12/2011)El 29 de desembre de 2011, al Museu del Club Gimnàstic de Tarragona, el nostre President Sr. Jaume Sàez, va rebre en representació de l'Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona, de mans del President del Club Gimnàstic de Tarragona el Sr. Josep Maria Andreu Prats, la litografia corresponent als actes dels 125 anys del club grana, per agrair la nostra col·laboració en aquests i també pels 25 anys dels Nanos del Nàstic durant l'any 2011. De les 125 litografies, que han estat obra del tarragoní Joan Blàzquez, la nostra entitat li va correspondre la de l'any 1922.


(20/12/2011) L'Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona, va col·laborar com a voluntaris a La Marató de TV3, que es va cel·lebrar el diumenge 18 de desembre de 2011.


(13/11/2011) A la Diada Nacional de Catalunya, 11 de setembre de 2011, la nostra entitat va participar al partit del Nou Estadi Municipal de Tarragona, entre el Club Gimnàstic de Tarragona i la U.D. Las Palmas amb la participació previa al partit del Mingo i la Rosona amb fotografia amb l'onze inicial del Nàstic i una volta a la gesta de l'Estadi dels nostres dos Nanos a la mitja part d'aquest partit.
(24/04/2011) Des del mes d'abril a juny de 2011, els Nanos del Nàstic, el Mingo i la Rosona, van estar expossats al Refugi número 4 del Moll de Costa, dins de l'exposició organitzada pel Club Gimnàstic de Tarragona sota el títol: 125 anys fent història 1886 -2011.(02/03/2011) La nostra entitat va col·laborar portant els Nanos del Nàstic, els nostres estimats nanos Mingo i Rosona, que van participar a la Gran Gala Inaugural dels 125 anys del Club Gimnàstic, que va tindré lloc ahir al vespre, dia 1 de març de 2011, al Teatre Metropol, en un espectacle ple d'alegria, sentiments i festa, a càrrec del grup de la Sala Trono, amb l'Oriol Grau al capdavant, juntament amb d'actes actors entre ells els tarragonins Agnès Busquets i Fermí Fernández, i entre altres els coneguts actors de Crakòvia i Polònia de TV3, com l'actor Miquel Àngel Ripeu que encarna en Kameni o Keita i el també actor Xavier Serrano que encarna en Guti o Pochettino.

També va ser l'inici d'una sèrie d'actes, en que participaran els Nanos del Nàstic, per tal també de commerorar els seus 25 anys de vida.

Des de l'Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona, volem felicitar el Club Gimnàstic de Tarragona pels 125 anys d'història. Felicitats Nàstic!!!

Fotos de l'acte publicades a la web del Club Gimnàstic.

Properament publicarem més fotos i documents de l'acte.(22/01/2011) El passat divendres, 21 de gener de 2011, a les 19 hores va tindré lloc el lliurament dels Diploma al Mèrit Cultural de la Ciutat de Tarragona al Saló de Plens de l'Ajuntament de Tarragona, on l'Alcalde Excm. Sr. Josep Félix Ballesteros va fer lliurament a la nostra entitat (l'Associació de Portants dels Nanos Nous de Tarragona). Dit diploma va ser recollit pel nostre President Sr. Jaume Sàez.

Destacar que també es va lliurar un diploma a cadascuna de les entitats del Seguici Popular de la ciutat.